Over Ons

USCHI

POESMANS

Klinisch Psycholoog - Gedragstherapeut 


uschipoesmans@gmail.com

0472 52 81 25

Dirk

MOORS

Psychiatrisch verpleegkundige 


dmoors84@gmail.com

0471 97 51 76Evelien

Vanparijs

Psychologe - bemiddeling -
loopbaancoach 


psycholoog.bemiddeling@outlook.com

0479 64 44 55
Hallo iedereen! 


Ik ben Uschi, klinisch psycholoog en gedragstherapeut en daarnaast ook partner & mama. 


In mijn praktijk ga ik dagelijks aan de slag met mensen zoals jou & mij, die even wat raad nodig hebben, die door een moeilijke periode gaan in hun leven of die graag even een helpende hand hebben. Soms kan het allemaal wat veel worden en dan bied ik ondersteuning. Onder het kopje 'aanbod' zie je welke thema's hier aan bod kunnen komen. 

Door mijn opleiding tot gedragstherapeut en mijn kennis van zowel ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Schematherapie en DGT (Dialectische gedragstherapie) kan ik ook met jou de diepte induiken en therapeutisch aan de slag gaan. 


Mijn doel is dat jij weer kan leven in je leven!


Buiten mijn job hier werk ik sinds 2017 in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar werk ik halftijds op de dagbehandeling waar o.a. thema’s zoals depressie, angst, trauma, persoonlijkheidsstoornissen, hechting en emotieregulatie vaak aan bod komen.

Ik sta in voor zowel individuele- als groepstherapie. 


Mijn eerste 7 jaar van mijn carrière werkte ik in de ambulante verslavingszorg, gecombineerd met de praktijk. Opleidingen:


Master in de klinische Psychologie - Universiteit Gent (2010)

Postgraduaat in de Gedragstherapie – KUL (2016-2020)

Basisopleiding Schematherapie (2020)

2-daagse Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

6-daagse Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

10-daagse Dialectische Gedragstherapie

SuïcidepreventieBijkomende informatie:


• Erkenningsnummer van de Psychologencommissie: 862115153

• Visumnummer: 262228

• Lid van BFP (Belgische Federatie van Psychologen), VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen) en VVGT (Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie)

Zit je in een moeilijke periode en wat in de knoop met jezelf?

Graag wil ik samen met jou aan de slag gaan om deze knoop te ontwarren.


Ik ben Dirk Moors, naast psychiatrisch verpleegkundige/patiënten begeleider ben ik ook partner en papa van mijn 2 dochters en plusdochter binnen een nieuw samengesteld gezin.


Ik bied jou een out of the box begeleiding aan waarbij de nadruk ligt op het herwinnen van de zelfredzaamheid en het stimuleren van de zelfstandigheid. We kunnen experimenteren met de handvaten die ik heb geleerd tijdens mijn 10-jarige ervaring in het begeleiden van mensen met verschillende persoonlijkheidsproblemen. Ik bied een unieke behandelwijze aan die gebaseerd is op jou als mens en niet op behandelmethodieken of diagnoses.

Vanuit mijn werk als patiënten begeleider heb ik veel ervaring opgedaan in het coachen van mensen die problemen ervaren op het gebied van:


 • Emotieregulatie
 • Spanningsregulatie
 • Hechtings- of verlatingsangst
 • Faalangst
 • Thema’s rond moeilijke jeugd
 • Assertiviteitstraining


Ook het leven op zich heeft me heel wat ervaring bijgebracht wat ik zeker als een meerwaarde ervaar rond de volgende thema’s:

 • ADHD
 • Relatieproblemen
 • Scheidingsbegeleiding
 • Heropbouw na scheiding
 • Motivatieproblemen
 • Organisatie binnen het samengesteld gezin

“Ik geloof in de eigen kracht en het vermogen van elke persoon om de bovenhand te nemen over ingrijpende gebeurtenissen (ontslag, scheiding, ...), bij conflict-relaties (ex-partners, ...), bij piekeren, verdriet of negatieve gedachten. Dat elk persoon het gevoel mag hebben om echt ten volle te leven. Jezelf goed voelen, zowel op het werk als thuis, waar je op elke plek jezelf kan zijn. Dit wil ik bereiken voor de cliënten.”

Evelien is 39, ze houdt van koken, sport en activiteiten met vrienden. Mama-zijn is haar belangrijkste realisatie en grootste uitdaging.

 

Aanbod:

 

*PSYCHOLOOG algemene & oplossingsgerichte psychologische zorg:
Burn-out, matige angsten, lichte depressie, piekeren, stress, organisatie werk-prive, zich niet goed voelen, het even allemaal niet meer weten, relatiebreuk, in de knoop zitten met zichzelf, gespannen partnerrelaties, relationeel bedrog/overspel, rolconflicten, in de knoop liggen met de eigen identiteit, rouw en verlies.

 

*SCHEIDINGS- & OUDERSCHAPSBEMIDDELING vooraf, tijdens & na scheiden:

- Juridische/financieel: scheidingsaanvraag en -regeling met toekomstige ex -partner (verzoek tot scheiding bij de rechtbank, vastleggen inhoud EOT, het ouderschapsplan)

- Emotioneel/psychologisch:  de opzet van een setting voor geweldloze communicatie tussen (ex)-partners EN kinderen, de zorg voor veerkracht en jezelf overeind houden, rouwbegeleiding voor de verwerking van het verlies, de invloed op sociale activiteiten en loopbaan onder de loep nemen, de zorg voor kinderen door een aangepast conflictvrij opgroei-klimaat in co - ouderschap.

 

*LOOPBAANCOACH  Burnout, algemene & oplossingsgerichte arbeidspsychologische zorg:
verlies van motivatie, ziekte, zich niet goed voelen op het werk, pesten op het werk, een nieuwe uitdaging willen maar niet goed weten hoe te beginnen, werk en gezin niet meer kunnen combineren, nieuwe balans willen tussen werk-privé door bepaalde omstandigheden, het gevoel niet meer te functioneren op het werk, het gevoel steeds moe te zijn.

 

Opleidingen:

 • Lic. Psychologie – specialisatie Arbeid & Werk (VUB)
 • Post Gr. Bemiddeling familiezaken – scheiden/ouderschap/gezin/relatie (KUL)
 • Opleiding bij Awel (kinder- en jongerentelefoon) & Zelfmoordlijn 1813
 • Permanente vorming Familierecht, Communicatie bij conflicten,  Emotieregulatie, Verlies&Rouw, Hechting
 • Permanente vorming  Motivatie, Stress, Abseïntisme & Gedrag  op het werk